Guy Matthew and his Road Companions


Muziek is voor Guy Van Ginderen van jongs af een passie.

Hij speelde in het voorprogramma van verschillende  bekende Belgische namen, zoals Kid Safari, Paul Ambach (Boogie Boy), Thé Lau en Guy Swinnen.


Hij wou echter andere horizonten opzoeken en heeft sinds dan in vele werelddelen rondgetrokken zowel voor persoonlijke als professionele projecten. Natuurlijk bleef muziek een belangrijke constante in het reizen. Regelmatig was zijn gitaar zijn trouwe reisgezel en soms werd hij uitgenodigd om met locale muzikanten mee te werken.

Zo trad hij op in in clubs en op festivals in o.a. Australië, Portugal, US, Brazilië en Senegal.

Onder zijn artiestennaam Guy Matthew komt hij nu terug naar Vlaanderen met een multimediale theatershow.

De begeleidende band Roadcompanion is een verzameling van bevriende, doorwinterde muzikanten, die Guy graag zijn reisgezellen noemt. Samen brengen ze nummers die een (reis)verhaal vertellen en aansporen tot engagement.


Guy Matthew als moderne troubadour.


Zijn projecten hebben hem naar verschillende plaatsen in de wereld gebracht die op één of andere manier indruk hebben gemaakt.

Vele leuke ontmoetingen, soms harde ervaringen, veelal intens, ook wel eens vertederend.

Al deze indrukken tracht Guy terug te brengen in zijn muziek en wilt deze ook met jullie delen in de multimediale show “Roadcompanion”


Naast zijn eigen ervaringen, nodigt hij ook bekende en minder bekende mensen uit om hun meningen en indrukken met ons te delen.Opbrengst gaat naar Plan België


Als bezieler van de recent samengestelde band Roadcompanion schrijft Guy Van Ginderen beklijvende Engelstalige nummers die stuk voor stuk mijmeren over ‘onderweg zijn’. Met titels als “Ticket to a better world” en “moonlight on the station” staat Roadcompanion op 15 en 29 december 2012 op het podium van CC De Kollebloem in Puurs.

Het belooft een audiovisuele belevenis te worden met livemuziek en treffende videoprojecties. Klik hier om kaarten te bestellen. De plaatsen zijn gelimiteerd voor deze try-outs!!!

Vanaf de zomer van 2013 volgt een tournee langs Vlaamse culturele centra.

De opbrengst gaat naar Plan België!